Росіяни влаштували теракт в Оленівці, щоб зірвати постачання озброєння – розвідка

Терористичний акт в Оленівці (Донецька область) був спеціальною операцією російських окупантів проти постачання українській армії західного високоточного ракетного озброєння. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, член координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Підстав довіряти опублікованим росіянами спискам загиблих та поранених в Оленівці немає – розвідка

За його словами, це було фальшування від самого початку страшної трагедії.

“Від перших повідомлень про застосування і навмисний обстріл високоточною зброєю HIMARS – це була спецоперація проти постачання Україні західного високоточного озброєння. Це була спецоперація з метою дестабілізації українського суспільства та деморалізації українських військовополонених. З самого початку це було фальшування, але світ швидко викриває такі речі”, – сказав Юсов.

Нагадаємо, 29 липня російські військові обстріляли вʼязницю в Оленівці, де загинули близько 50 українських військовослужбовців, серед яких були бійці полку “Азов”, які вийшли з оточенного у Маріополі заводу “Азовсталь”. Українські експерти вважают, що таким чином росіяни намагаються приховати тортури над українськими полоненими. Ворог звинуватив у цьому обстрілі ЗСУ.

Коментарі