Допомагав втекти від мобілізації за 13,5 тисячі доларів: в Офісі Генпрокурора повідомили про затримання чергового “ділка” (Фото)

Правоохоронні органи України затримали чергового “ділка”, який пропонував бажаючим ухилитися від мобілізації бігти за кордон і брав за свої послуги досить вагомі гроші.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Відомо, що житель Чернівців з кількома подільниками пропонував українцям, які бажають уникнути мобілізації, схему з втечею на територію суміжних країн – Молдови в першу чергу.

Харків’янин організував незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон

“Ділок” озвучив “прайс” на свої послуги – 13,5 тисячі доларів. У момент отримання грошей його затримали співробітники Національної поліції та військової контррозвідки. Наразі заповзятливого українця затримано, йому оголосили про підозру згідно з ч.3 ст. 332 КК України (незаконне переправлення через державний кордон за грошову винагороду), строк, на який “ділок” може потрапити за ґрати, становить від семи до дев’яти років.

Крім того, у справі фігурують якісь “треті особи”, зараз правоохоронці встановлюють їх особи. Про долю ухильників у пресзведенні ОГПУ не повідомляється.

Коментарі