Пожежа в харківському будинку для літніх людей: обвинуваченим продовжили запобіжний захід

Ленінський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід всім чотирьом обвинуваченим у справі про пожежу в будинку для літніх людей “Золотий час”. Адміністратор, управляючі, а також власник будівлі залишаться під вартою ще на 60 днів. Про це повідомив прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Будинок для літніх людей у Дніпрі, де загинули п’ятеро жінок, заснувала харків’янка

Нагадаємо, пожежа в приватному будинку для літніх людей “Золотий час” в районі Холодної Гори сталася 21 січня 2021 року. До моменту приїзду рятувальників полум’я охопило другий поверх будівлі. В результаті трагедії 15 людей загинули на місці, 11 вдалося врятувати. З них п’ятьох госпіталізували до лікарень. Через кілька днів у міському хоспісі помер ще один з евакуйованих постояльців. У мерії його кончину пов’язують з віком і супутніми захворюваннями.

У справі про пожежу – четверо обвинувачених: адміністратор Ігор Мирончук, управляючі Ольга і В’ячеслав Кравченки та власник будівлі, в якій знаходився приватний будинок для літніх людей, Славік Акопян. Згідно з висновками експертизи, загоряння почалося з другого поверху: в цей час там працював електрообігрівач, який і міг стати причиною масштабної пожежі. Люди не змогли вибратися на вулицю через ґрати, які стояли на всіх вікнах будівлі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі