Пожежа в харківському пансіонаті для людей похилого віку: прокуратура вимагає знести споруду

Обвинувачі подали позов до Ленінського суду міста з вимогою повернути самовільно захоплену ділянку у власність міста та частково знести незаконну будову. Про це 9 вересня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

За інформацією керівника окружної прокуратури Володимира Купріянова, під час розслідування виявили порушення при використанні земельної ділянки по вулиці Нижня Гієвська. З’ясувалося, що двоповерхова будівля, яке використовували для проживання людей похилого віку, частково знаходиться на самовільно зайнятій землі площею майже 260 м кв.
 
Харківська міськрада у 2008 році прийняв рішення передати ділянку в оренду для обслуговування житлового будинку, проте договір оренди власник так і не уклав. У прокуратурі кажуть: у 2012 тут незаконно без проєктно-дозвільної документації побудували будівлю, до якого самовільно підключили електрику.

“Ми з 2001 року ходили по всіх інстанціях” – місцеві жителі про згорілий хоспіс

Нагадаємо, трагедія в районі Холодної гори відбулася 21 січня. Близько 15:00 по вулиці Нижня Гієвська, 150-Б спалахнув двоповерховий приватний будинок. До моменту приїзду рятувальників полум’я охопило другий поверх будівлі, де в той час перебували люди похилого віку. З’ясувалося, що на території приватного будинку працював пансіонат для людей похилого віку. В результаті трагедії 15 осіб загинули на місці, 11 вдалося врятувати. З них п’ятеро госпіталізували до лікарень міста. Через кілька днів у міському хоспісі помер один з евакуйованих постояльців. У мерії його кончину пов’язують з віком і супутніми захворюваннями. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних. Власника незаконної споруди, подружжя, які керували пансіонатом і хлопця, який виконував функції адміністратора, відправили в СІЗО.

Коментарі