Призначив премії та змусив ділитися: в Харкові поліцейського підозрюють в отриманні хабара

Фігуранту може загрожувати до 10 років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури. За даними слідства, у вересні минулого року тодішній начальник одного з секторів ГУ НПУ в Харківській області зажадав від своїх підлеглих хабар. Фігурант викликав правоохоронців до свого кабінету та повідомив, що їм буде нарахована премія в розмірі трьох тисяч гривень кожному. При цьому керівник заявив, що з кожної виплати підлеглі повинні будуть йому віддати половину – по 1,5 тисячі кожен. 30 вересня правоохоронці передали своєму керівнику обумовлену суму в розмірі шести тисяч гривень.

“Укроборонпром” звільнив підозрюваного в даванні хабаря директора заводу

У липні того ж року до фігуранта звернувся знайомий. Він повідомив, що хоче влаштуватися на роботу в патрульну поліцію. Керівник сектору ГУ НПУ сказав, що має знайомих в цьому відомстві та може допомогти з працевлаштуванням. За свої “послуги” він попросив $600. У той же місяць правоохоронець отримав обумовлену суму, а здобувача взяли на посаду поліцейського.

У Харкові за підозрою в отриманні 20 тисяч гривень хабаря затримали рятувальника

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Начальнику одного з секторів ГУ НПУ в області вручили підозру за статтями 368 (“хабар”) і 369 (“пропозиція хабаря”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. За даними прокуратури, фігуранта також звинуватили в отриманні хабара за “рішення” питання з приводу соціальних виплат у зв’язку з втратою працездатності.

У Харкові поліцейський за $5000 намагався продати посаду в Державному бюро розслідувань – силовики

Нагадаємо, раніше в Харкові співробітники Національного антикорупційного бюро викрили суддю під час отримання хабаря. За даними слідства, заступник голови районного суду отримала $4000. За цю суму вона повинна була винести постанову про повернення обвинуваченому $30 тисяч.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі