Продавала чоловікам документи для виїзду за кордон: у Києві затримали адвокатку (фото)

Про 11 серпня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, адвокатка із спільниками готувала та продавала підроблені документи, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїжджати з України в умовах воєнного стану.

Вартість послуг із виготовлення довідок військово-лікарської комісії одного із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Києва становила $12 тисяч.

Правоохоронці затримали фігурантку під час отримання обумовленої суми за виготовлення свідоцтва з фіктивним діагнозом, яке дозволяло отримати відстрочку від призову на строкову службу.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 332 (“незаконне переправлення через державний кордон чоловіків призовного віку”) та 358 (“підроблення документів, печаток, штампів”) КК України.

Під час обшуків у будинку адвокатки правоохоронці вилучили документи, які б підтверджували протиправну діяльність, а також гроші. Наразі вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють особи її спільників.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі