Прокуратура в суді вимагає повернути місту об’єкт нерухомості в центрі Харкова

Прокурори подали до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міськради до фізичної особи про скасування рішень щодо державної реєстрації прав та їх обтяжень, витребування майна. 

Встановлено, що в 2016 році державним реєстратором за жінкою зареєстровано право власності на нежитлове приміщення, розташоване по вулиці Мироносицькій, яке перебувало у власності Харківської міської територіальної громади. Загальна площа нерухомого майна складає майже 200 кв. м, а вартість — понад 800 тис. грн.  

У Харкові суд зобов’язав повернути землю, на якій самовільно будують елітний ЖК

При цьому відповідних правовстановлюючих документів у жінки не було, у тому числі рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність. Таким чином, право власності на зазначену нерухомість зареєстровано всупереч вимогам законодавства.  

У результаті з власності Харківської міської територіальної громади незаконно вибули вказані приміщення.  Це стало підставою для направлення до Київського райсуду Харкова відповідного позову. Наразі суд відкрив провадження у справі. 

Стосовно державного реєстратора до суду раніше було направлено обвинувальний акт за фактом зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі