Проросійського інтернет-агітатора з Харкова засудили до 5 років в’язниці

Київський райсуд Харкова оголосив вирок місцевому мешканцю, якого Служба безпеки України викрила у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

В Києві засудили співробітника Кабміну, який 15 років шпигував на користь Росії

За даними слідства, 39-річний тимчасово непрацюючий харків’янин систематично публікував в Інтернеті матеріали із закликами до розділення території України шляхом приєднання Харкова до росії та від’єднання західних областей від України. У своїх публікаціях він розповсюджував наративи російської пропаганди, на кшталт: “Харьков – русский город”, “нас бомбит Украина, а не русские”, намагаючись сформувати негативне ставлення до України як держави та вороже відношення до українських військовослужбовців. Для цього зловмисник використовував сторінку в російській соціальній мережі “Однокласники”, яка заборонена в Україні.

Встановлено, що харків’янин підтримував анексію росією українських територій ще з 2014 року та не припинив своєї протиправної агітаційної діяльності навіть після повномасштабного російського вторгнення.

Співробітники СБУ затримали проросійського інтернет-агітатора у Харкові наприкінці березня. Психолого-лінгвістична експертиза та експертиза комп’ютерної техніки підтвердили протиправний характер закликів харків’янина та його причетність до їх розповсюдження.

Здавали окупантам позиції батальйону “Азов”: двом російським агентам ухвалили вирок (Фото)

Суд визнав зловмисника винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та засудив до реального позбавлення волі строком 5 років – це максимальний термін ув’язнення за такий злочин, передбачений санкцією статті. Наразі ще триває час на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі