Протягом двох років бив сина співмешканки: під Харковом чоловіка підозрюють у домашньому насильстві

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі ГУ НПУ в Харківській області.

За даними слідства, 30-річний чоловік, який проживає в Мерефі з 36-річною жінкою, восьмирічним пасинком і загальною однорічною донькою, з осені 2020 року регулярно здійснював домашнє насильство щодо хлопчика.

Чоловіка підозрюють у регулярних знущаннях з матері

Фігурант встановили систему “штрафів”. Якщо дитина не встигав вчасно одягнутися, поїсти, виконати домашнє завдання або отримував погані оцінки в школі — вітчим бив його руками, ногами або пластиковим кийком по сідницях і стегнах, а після цього змушував стояти в кутку.

Оперативникам вдалося з’ясувати, що в грудні 2021 року чоловік схопив хлопчика за шию і намагався душити. У січні цього — вітчим побив кулаками сплячого пасинка. Коли на крики хлопчика прибігла його мати, чоловік скинув дитину з ліжка на підлогу та продовжив бити. Під час сварки жінка зуміла захистити сина, після чого викликала поліцію.

Чоловік отримав сім років в’язниці за насильство над малолітньою дівчинкою

За даним фактом слідчі відкрили кримінальні провадження за статтями 126 (“домашнє насильство”) та 125 (“умисні легкі тілесні ушкодження”) КК України. Фігуранту вручили підозри. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, раніше суд виніс вирок батькові, який через сварку на побутовому грунті побив дочку. Вночі 2 листопада 2018 року житель села Борова зайшов до спальні, де знаходилася родичка. Між ними сталася сварка, в ході якої чоловік завдав дівчині п’ять ударів кулаком в обличчя, а потім схопив за волосся та потягнув до себе, через що потерпіла вдарилася головою об стіл.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі