Питання про присвоєння звання Почесного громадянина Харківської області ексрегіоналу Каратуманову та ще семи претендентам прибрали з порядку денного сесії облради

Голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко повернула питання про присвоєння звання “Почесний громадянин Харківської області” на повторний розгляд до Експертної ради з попереднього розгляду кандидатур. Саме експертна рада попередньо розглядає кандидатури і надає відповідні пропозиції щодо присвоєння звання. Про це Newsroom повідомили у пресслужбі облради.

Сесія Харківської облради, на якій, зокрема, планувалося голосування за присвоєння звання, призначена на завтра, 20 лютого. У проєкті рішення було сказано, що звання “Почесний громадянин Харківської області” планують надати: архієпископу Харківському і Слобожанському Митрофану, генеральному директору ТОВ “Агрофірма імені Гагаріна” Анатолію Гацьку, заступнику командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександру Нестеренку, голові правління регіонального благодійного фонду “Правопорядок” Юрію Смирнову, голові Об’єднання профспілок Харківської області Сергію Тесленку, командиру військової частини А0501 Павлу Федосенку, начальнику Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Едуарду Хорошуну.

Восьмим претендентом на отримання звання повторно включили депутата Харківської облради від ”Блока Кернеса” та екснардепа Олега Каратуманова, якого минулого року Закарпатський окружний адміністративний суд позбавив цього звання.

Депутат облради Альберт Кононенко, який оскаржив це рішення в суді, заявив, що цього разу облрада порушує регламент та норми чинного законодавства. Згідно Положення про Почесних громадян Харківської області максимальна щорічна кількість осіб, яким може бути присвоєне звання, сім. Крім цьго, за даними Кононенка, клопотання, на основі якого хочуть присвоїти звання Каратуманову, виявилося сфальсифікованим.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі