Ректор харківського ЗВО купив квартиру за два мільйони гривень

Керівник Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Юрій Бойчук повідомив про зміни в матеріальному статусі. Про це стало відомо 30 серпня із матеріалів, опублікованих на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Так, Бойчук став володарем апартаментів площею 106,6 м кв вартістю 2,13 мільйона гривень (20 тисяч гривень за м кв). У щорічній декларації ректора значаться дві квартири площею 57 і 29 м кв. Першою він володіє сам, а друга належить йому на правах спільної власності. Особистого авто у Бойчука немає. У 2020 році на посаді ректора ХНПУ він заробив 448,8 тисяч гривень, ще 36,7 тисяч отримав в якості соціальних виплат від Нацакадемії педагогічних наук. На банківських рахунках він зберігав 248 тисяч гривень і 765 євро. В кінці липня 2021 продаж нерухомого майна принесла йому 2,13 мільйона гривень.

Директор департаменту ХОДА отримала в подарунок 3 мільйони гривень і купила квартиру по 2000 за “квадрат”

Нагадаємо, раніше в НАПКА повідомили, що перевірять 88 декларацій. У списку опинилися колишні та нинішні чиновники, судді, правоохоронці та держслужбовці. Перевірка торкнеться ексзаступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немилостивого, зі скандалом звільненого в січні нинішнього року й колишнього керівника Харківської ОДА, а нині – голову Державної регуляторної служби Олексія Кучера.

Коментарі