Рейтинг соціально-економічного розвитку: Харківська область опустилася на 17 місце

Роком раніше наш регіон займав восьму позицію. Про це свідчать дані дослідження Міністерства розвитку громад і територій України.

Згідно з опублікованими матеріалами, за результатами першого кварталу 2021 року перше місце займає Київ, на другому – Дніпропетровська область, бронза – у Рівненській. Харківська область втратила дев’ять позицій і зайняла лише 17 місце (найгірша динаміка – лише у Кіровоградській області, яка за рік опустилася на 14 пунктів). Дослідження проводилося за декількома напрямками: економічна ефективність, інвестиційний розвиток і зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури та енергоефективність.

Кабмін назвав Харківську область кращою щодо соціально-економічного розвитку

Нагадаємо, за підсумками 2018 року Харківська область стала кращою за рейтингом соціально-економічного розвитку й поступилася лише Києву. При цьому за окремими показниками рейтингу Харківська область займала як провідні, так і посередні позиції. Зокрема, в нашому регіоні найбільш якісно та доступно надають освіту. Другий рядок область посіла за рівнем розвитку малого та середнього бізнесу, відновлюваної енергетики та енергоефективності, а також щодо соціального захисту.

Коментарі