Річниця удару по будівлі обладміністрації: у Харкові вшанували пам’ять загиблих

У Харкові вшанували пам’ять військових та волонтерів, які загинули під час ракетного удару по будівлі Харківської ОВА 1 березня 2022 року. Як повідомило “Суспільне. Харків“, до адміністрації принесли квіти. На будівлі розмістили плакат з іменами та фотографіями загиблих бійців тероборони.

Просили про це п’ять років: у Харкові школі дали ім’я Дані Дідика

Серед тих, хто прийшов до ОДА 1 березня — командир загону ТрО Олександр Асеєв, якому вдалося вижити під час того удару.

“Багато людей загинули після обстрілу тварин-рашистів. В тому числі і п’ятеро з нашого загону”, — згадує Олександр Асеєв.

В Антоніни Сергієць під час ракетного удару по ОДА загинув її чоловік Сергій, який пішов добровольцем захищати Харків.

“26 лютого він пішов у тероборону. Вирішив йти захищати нас, вже бомбили Харків. Вранці 1 березня я подзвонила, він каже: “Ми лягаємо відпочивати, потім зідзвонимося”. Буквально за годину ми побачили в новинах, що прилетіли ракети. Ми почали дзвонити, але вже не додзвонилися”, — розповіла дружина загиблого.

Віддати шану загиблому Богдану Биділо прийшов його батько В’ячеслав. Після смерті сина він пішов служити на фронт.

“Остання розмова була того дня о 7:15. Мама з ним розмовляла, казала: “Богдане, бережи себе”. Він каже: “Все добре, ми виходимо”, а о 8:02 він загинув”, — розповів чоловік.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного удару по будівлі Харківської облдержміністрації 1 березня 2022 року загинули 29 людей – це волонтери та добровольці, що брали активну участь у обороні Харкова від окупаційних військ. Будівля Харківської обласної військової адміністрації зазнала потужних руйнацій: знищено дах, перекриття, пошкоджено несучі стіни.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі