Рішення про знесення трьох будинків у центрі Харкова скасували

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області виключила житлові будинки на вулиці Свободи 11/13, Мироносицькій, 32 і 34 з переліку аварійно небезпечних об’єктів, які підлягають демонтажу. Про це йдеться у протоколі засідання комісії, опублікованому на сайті ХОВА. Документ, зокрема, підписав начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зазначені будинки були сильно пошкоджені внаслідок удару російських ракет. У березні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приняли рішення про їх знесення. Підставою для цього став лист заступника міського голови, директора департаменту ЖКГ Харківської міськради Віталія Мірошника та доданий до нього звіт про технічне обстеження стану будівель. 

Мешканці будинку на вулиці Свободи, 11/13 не погодилися з рішенням про демотаж і вимагали не зносити будинок, а відновити. Директор департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських тоді заявив, що людям дешевше купити квартири, бо відновлення дуже вартісне.

Люди замовили незалежну експертизу, згідно з результатами якої будинок підлягає реставрації.

Після розголосу цієї історії в ЗМІ міськрада замовила повторну експертизу. У новому звіті експертів було рекомендовано відновити будинок шляхом капітального ремонту і виконати ці роботи протягом 2023 року. Орієнтовний ступінь пошкоджень об’єкта в цілому складає близько 41-80%.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі