Російська ракета знищила квартиру та машину харківських волонтерів (Фото)

Про 17 вересня волонтерка Наталія Раєвська повідомила на своїй Instagram-сторінці.

Вранці 16 вересня військові РФ завдали ракетного удару по Слобідському та Київському районам Харкова. Внаслідок удару у Слобідському районі значно пошкоджено квартири житлового будинку та автомобілі, припарковані у дворі. Серед постраждалих – харківські волонтери Наталія Раєвська з чоловіком Стасом Лебедєвим.

“Ми спали. Тієї ночі дитина захотіла бути в нашій з чоловіком кімнаті і це її врятувало. Близько 03:40 я почула різкий вибух. Крізь щільні ролети побачила сильний спалах і нас почало засипати піском. На мене впав шматок вікна. Я зазнала травм — осколкове поранення в руку, сильний забій обличчя, садна на стегнах. Фізично почуваюся нормально, морально — дуже погано. Квартири немає. Половину будинку зруйновано”, – розповіла Наталія “Суспільне Харків”.

Фото: Instagram/Наталія Раєвська

За її словами, найближчим часом вони з чоловіком мали відправляти їжу та речі для мешканців деокупованих Куп’янська та Ізюма. Наталія каже, що тепер допомога потрібна їм самим.

“Я не бажаю нікому смерті, але хочу лише взаємності. Щоб люди адекватні, які там є (у РФ, — ред.), замислились. Адже ми ні до кого не приходили. Ми у себе вдома”, — каже Наталія.

Російський снаряд також знищив автомобіль Kia Magentis, який Наталія із чоловіком використовували у волонтерській роботі.

“Від машини майже нічого не лишилося. Я навіть номерного знака не зміг знайти. Також не зміг знайти двигун. Одне з коліс опинилось у сусідньому дворі, туди його відкинуло силою вибуху. Машина стояла на місці вирви, його відкинуло вибуховою хвилею і якби не дерево, автомобіль би влетів у будинок. Зараз шукатимемо якийсь засіб пересування. Я вдячний долі, що моя сім’я залишилася живою і відбулася забоями. Людям, які творять зло, доля відплати тим самим”, – розповів Стас Лебедєв.

Фото: Instagram/Наталія Раєвська

За словами Наталії, питання з житлом для її сім’ї тимчасово вирішено – друзі та родичі запропонували їм свою допомогу.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі