Російського командира судитимуть за розстріл цивільних на Київщині

За матеріалами ДБР до суду скеровано обвинувальний акт щодо російського командира, який віддав наказ розстрілювати цивільні автомобілі на Київщині

Працівники Державного бюро розслідувань завершили розслідування кримінального провадження щодо командира 3-ї роти 106-ї парашутно-десантної дивізії російської армії, який віддав наказ розстрілювати цивільні автомобілі на Київщині.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Підрозділ російського окупанта, яким командував капітан Павло Бабаліч, зайняв ділянку автодороги міжнародного значення Київ-Варшава, зокрема населені пункти Немішаєве та Микуличі, а також поблизу Гостомеля, Блиставиці та Мироцького Бучанського району Київщини. Загарбники облаштували там бойові позиції для подальшого наступу на столицю України.

2 березня 2022 року, перебуваючи на облаштованих позиціях у селі Микуличі, Бабаліч віддав підлеглим наказ розстрілювати цивільні автомобілі, які рухалися трасою вздовж тимчасових позицій окупантів.

На підставі викриття нових злочинів олігарху Шелкову оголошено про нові підозри

Правоохоронці задокументували розстріл двох цивільних машин. Працівники ДБР вилучили докази злочинів на флешці, яку залишили окупанти, та опитали потерпілих, які дивом залишилися живими.

Російський військовий обвинувачується за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України, тобто у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, поєднане із закінченим замахом на умисне вбивство цивільних осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також у віданні наказу про вчинення таких дій.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до довічного позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснював Офіс Генерального прокурора.

Коментарі