“Россия вошла и наведет порядок”: проросійському інтернет-агітатору з Харківщини дали 5 років з конфіскацією

У березні минулого року “агітатор” поширював у мережі Інтернет вигадки російських пропагандистів, що нібито українська влада “вісім років вбиває власний народ” та “вчиняє теракти проти мирних жителів”. Для цього він використовував сторінку у соціальній мережі “Однокласники”, яка заборонена в Україні.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, оперативники спецслужби встановили автора цих протиправних публікацій та затримали його у серпні цього року.

Переховувався і намагався втекти до рф: СБУ затримала проросійського інтернет-агітатора з Харкова

За даними Харківської облпрокуратури, проросійським інтернет-агітатором виявився 50-річний мешканець селища Золочів Богодухівського району. У соїх публікаціях чоловік радів, що “россия вошла и наведет порядок”, публікував дописи з твердженнями, що саме українські військові обстрілюють Харків і репостив цитати із закликами знищувати “нацистов и бандеровцев”. 

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Суд призначив зловмиснику покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі