Розстріляв товаришів по службі та співробітницю заводу в Дніпрі: фігуранту загрожує довічний термін (Фото)

Кримінальне провадження щодо солдата-строковика, який відкрив стрілянину по людях на заводі “Південмаш” у Дніпропетровській області, передали до суду. Про це 18 жовтня повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, 27 січня військовослужбовець, який охороняв територію державного підприємства “Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова”, вночі викрав зі сховища зброю та влаштував стрілянину. Внаслідок НП загинули четверо його товаришів по службі та співробітниця підприємства. Ще п’ятеро військовослужбовців отримали поранення різного ступеня важкості. Після вчиненого стрілець втік зі зброєю, проте правоохоронці затримали його.

Фігуранта звинувачують за статтями 115, 406, 408, 410, 418, 263 КК України: вбивство, замах на вбивство двох і більше осіб, порушення статутних правил взаємовідносин, розкрадання зброї, дезертирство, порушення статутних правил караульної служби, незаконне поводження зі зброєю. Санкція передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі