Завдання іноземних спецслужб та психічний розлад: у ДБР назвали версії трагедії в Дніпрі

Співробітники Державного бюро розслідувань розглядають три версії трагедії на Південному машинобудівному заводі, де 20-річний Артемій Рябчук розстріляв п’ятьох людей та ще п’ятьох поранив.

Як повідомив директор ДБР Олексій Сухачов, трагедія могла статися через нестатутні стосунки або психічне захворювання нацгвардійця. За третьою версією, Артемій Рябчук міг скоїти злочин за дорученням іноземних спецслужб, недержавних організацій або приватних осіб, щоб дискредитувати правоохоронну систему країни та дестабілізувати ситуацію.

У ДБР зазначили, що відпрацьовували останню теорію та з’ясували, що у 2019 році Рябчук два тижні провів у Росії.

“Я цю людину взагалі не знала”: поранена військовослужбовець з Харківської області дала перше інтерв’ю

Під час допиту сам підозрюваний пояснив, що на службу в частину він прийшов в кінці жовтня 2021 року, а через місяць зіткнувся з дідівщиною. Строковика змушували прибирати приміщення під час відпочинку, також він зіткнувся з цькуванням, проте зазначив, що фізичної сили товариші по службі до нього не застосовували.

Також підозрюваний пояснив, в момент скоєння злочину перебував у важкому емоційному стані та злився на товаришів по службі. Солдату призначили психолого-психіатричну експертизу.

Сестра Дніпровського стрілка Артема Рябчука розповіла про дивні повідомлення від брата (Відео)

Нагадаємо, в ніч на 27 січня в місті Дніпро військовослужбовець Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі та цивільних осіб. Загинули п’ятеро людей, стільки ж – отримали поранення. Серед постраждалих опинилася уродженка Харківської області 22-річна Жанна Шарова, яка служить в Національній гвардії в Дніпрі.

Коментарі