Прислужник монастиря УПЦ закликав росіян до захоплення Києва і радів ракетним ударам по Україні

Прислужник Спасо-Покровського жіночого монастиря УПЦ (МП) у Житомирській області після початку повномасштабного вторгнення публічно підтримав російських загарбників та виправдовував їхні воєнні злочини. Для цього він приєднався до прокремлівської Телеграм-спільноти «Русская весна», де закликав окупантів знищувати українців та захопити Київ. Про це повідомили ц пресслужбі СБУ.

Крім цього церковнослужитель активно оприлюднював схвальні коментарі щодо ворожих ракетних ударів по українських містах. Особливо «відзначав» повітряні атаки на об’єкти енергетики та соціальні установи, зокрема школи та лікарні. У своїх дописах зловмисник популяризував рашистів і займався дискредитацією підрозділів Сил оборони. Також він агітував громадян не вступати до лав українських захисників.

Виявлені матеріали було передано на комплексну судову психолого-лінгвістичну експертизу. За висновками експертів, задокументовані «публікації» загрожують державній безпеці України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників). Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі