СБУ перекрила канал втечі ухилянтів до ЄС через самопроголошене Придністров’я (Фото)

Служба безпеки продовжує системну боротьбу з міжнародною організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України.

Про це повідомляють в офіційному телеграм-каналі СБУ.

В результаті масштабної спецоперації контррозвідки СБУ На кордоні з самопроголошеним Придністров’ям нейтралізовано потужне злочинне угруповання, яке очолював “громадянин” невизнаної республіки. За активного сприяння корумпованого прикордонника, зловмисники організували канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку.

Нелегальний “трафік” пролягав в сусідні європейські країни через територію так званої “ПМР”.

Вартість таких “послуг”становила від 5,5 тис. дол. з клієнта. Сума залежала від його матеріальних можливостей та терміновості виїзду.

У Харківській області банда місцевого кримінального авторитета мародерила разом із військовими РФ (Відео)

Маршрути прихованої втечі ухилянтів проходили поза контрольно-пропускних пунктів держкордону. Для проїзду по пересіченій місцевості зловмисники використовували власний автотранспорт.

Співробітники СБУ задокументували злочинну схему та затримали всіх учасників угруповання на спробі вивезення за межі України трьох “втікачів”.

Під час обшуків за місцями перебування затриманих правоохоронці виявили:

  • готівка, що була отримана незаконним шляхом;
  • мобільні телефони з доказами протиправних дій.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Коментарі