СБУ розкрила колаборантів, які вели бізнес з окупантами та намагалися “пересидіти війну” в Києві

Служба безпеки України викрила ще двох колаборантів, які після співпраці з російськими окупантами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали до столиці України з метою уникнення покарання.

Виявилося, що ці зловмисники є власниками заводу з виробництва алкогольних напоїв у тимчасово захопленому Сєвєродонецьку.

Після початку повномасштабної російської агресії, вони відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на контрольовану Україну територію.

Зловмисники “перереєстрували” свою компанію згідно з “російським законодавством” та відкрили рахунки в місцевих “філіях” російських банків.

Пізніше вони залишили “довірену особу” в Сєвєродонецьку, яка контролювала роботу заводу, і самі переїхали до Києва, звідки керували своїм бізнесом.

На Сумщині прикордонники вилучили 1,5 тонни сурогату, зброю та готівку (Фото, Відео)

Готову продукцію заводу реалізовували через свій ресторан та розгалужену мережу точок продажу на окупованій частині сходу України.

Отримані “прибутки” регулярно переводили до бюджету країни-агресора як “податки” та “збори”.

Також вони постійно сплачували “данину” представникам місцевої російської окупаційної адміністрації за можливість “безперешкодного” ведення бізнесу.

Після зібрання доказів, співробітники СБУ затримали в Києві одного з організаторів цієї злочинної діяльності. Під час обшуків у його місці проживання виявлено понад 2 млн гривень та документи, що підтверджують його злочинні дії.

Іншого організатора цієї “схеми” затримали у Хмельницькому під час спроби втекти за кордон.

Щодо третього фігуранта, який переховується на тимчасово окупованій частині Луганщини, ведуться комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена у складі організованої злочинної групи).

Розслідування проводиться за процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Коментарі