СБУ викрили злочинне угруповання на чолі з селищним головою передмістя Харкова

Співробітники Служби безпеки з’ясували, що діяльність злочинної групи базувалася на розкраданні бюджетних коштів через махінації при виконанні капітального ремонту об’єктів комунальної власності.

У складі злочинної групи були двоє місцевих жителів у яких був будівельний бізнес. Організатором та керівником угруповання шахраїв був селищний голова одного з елітних населених пунктів у Харківській області.

Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Дерипаски

Організатор від імені селищної ради здійснив замовлення на проведення капітального ремонту однієї з нежитлових будівель, де в якості підрядника учасники злочинної групи залучили підконтрольну комерційну фірму, яка неодноразово вигравала багатомільйонні тендери з капітального ремонту об’єктів комунальної нерухомості. Під час виконання проєкту зловмисники регулярно вносили в офіційні документи додаткові послуги, які насправді не проводилися. Одним із прикладів можна навести зазначене в документації утеплення фасадів, що в реконструйованому будинку не було здійснено, незважаючи навіть на те, що ці роботи були заплановані та профінансовані в повному обсязі.

За даними слідства, зловмисники змогли заволодіти бюджетними коштами на суму майже 600 тис. грн.

У Харкові СБУ нейтралізувала злочинну організацію, що займалася “відчуженням” майна місцевих жителів (Фото)

Згідно з матеріалами СБУ, організатору групи, який є селищним головою, а також одному з членів групи повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, організованою групою), та ч. 3 ст. 28 Ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене організованою групою). Оголошення підозри у вчиненні зазначених злочинів останньому учаснику групи планується найближчим часом.

Слідчо-оперативні дії з перевірки законності використання фірмою-підрядником бюджетних коштів під час ремонту інших об’єктів комунальної власності тривають.

Коментарі