У Харкові СБУ нейтралізувала злочинну організацію, що займалася “відчуженням” майна місцевих жителів (Фото)

Служба безпеки України блокувала діяльність злочинної організації, яка спеціалізувалася на незаконному заволодінні нерухомим майном на Харківщині.

В ході розслідування було встановлено, угруповання складалося з шести осіб на чолі з відомим в місті кримінальним авторитетом. Керували організацією дві людини, які розробляли плани злочинної діяльності, однак у зв’язку зі складністю самостійної реалізації, зловмисники залучили інших осіб з кола своїх знайомих. Далі всі функції були чітко розподілені між усіма учасниками.

У Харківській області викрили аптекаря, яка співпрацювала з окупантами

Згідно з розробленим планом угруповання підшукувало осіб серед вразливих верств населення, які мають у власності нерухоме майно. Потерпілих вводили в оману, створюючи тим самим сприятливі умови для здійснення продажу нерухомого майна.

Для реалізації злочинного наміру шахраї допомагали підготувати нерухомість до продажу, погашали борги, оформляли необхідні документи на право власності, знаходили реальних або фіктивних покупців. Потім з потерпілою особою укладали договір на відчуження свого нерухомого майна, а саму нерухомість або гроші, виручені від продажу, привласнювали.

Виторг від збуту нерухомості організатори угруповання розподіляли між усіма співучасниками в заздалегідь обумовлених частинах в залежності від обсягу виконаних робіт.

В ході проведених правоохоронцями обшуків були виявлені та вилучені:

  • документальні матеріали, що підтверджують протиправну діяльність осіб;
  • правовстановлюючі документи на нерухоме майно потенційних потерпілих;
  • кошти отримані від злочинної діяльності;
  • банківські картки та мобільні телефони;
  • засоби ураження і речовина рослинного походження, щодо яких вирішується питання про додаткову кваліфікацію статті.

Наразі фігурантам справи повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинним співтовариством або злочинною організацією, а також участь у ньому); ч. 3 і ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

У Києві викрили “вихователів” корекційного дитсадка, які знущалися з дітей (Фото, Відео)

Всіх членів злочинного угруповання було затримано та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Затримання здійснювали співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції при процесуальному керівництві Харківської обласної прокуратури.

Коментарі