СБУ затримала чергового агента РФ: ним виявився військовий ЗСУ (Фото)

Служба безпеки України викрила російського агента, який виявився чинним військовослужбовцем Збройних сил. Зрадник інформував російських терористів про становище на найбільш стратегічно важливих ділянках фронту.

Як повідомляє пресслужба СБУ, російським агентом виявився військовослужбовець, який обіймав посаду в одній з українських в/ч. Він був завербований терористами вже після початку повномасштабного вторгнення.

СБУ затримала в Дніпрі трьох агентів РФ: ними виявилися міліціонер та колишні військові ЗСУ (Фото, Відео)

За наказом своїх московських господарів зрадник збирав інформацію про переміщення українських військ. Також його цікавили дані про поповнення частин ЗСУ технікою та боєприпасами. Крім цього, агент РФ передавав терористам аналітичні зведення щодо ситуації на фронті.

Співробітники військової контррозвідки СБУ затримали зрадника на спробі чергової передачі даних росіянам — цього разу він хотів “злити” інформацію про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій. Українське командування, повідомлене СБУ, встигло вчасно скорегувати свої плани.

У Києві знайшли “прослушку” в ресторані, де обідають чиновники та співробітники СБУ: що відомо (Фото)

В ході обшуків у підозрюваного були виявлені докази його зв’язку з російськими кураторами. Йому було повідомлено про підозру згідно з ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Підозрюваний повністю визнав свою провину, суд узяв його під варту без права внесення застави.

Коментарі