У Києві знайшли “прослушку” в ресторані, де обідають чиновники та співробітники СБУ: що відомо (Фото)

У Києві в популярному ресторані “Стейкхаус”, який знаходиться поруч з будівлями Служби безпеки України та Київської міської державної адміністрації, виявили прослуховуючі пристрої — близько десяти одиниць.

Про це написав юрист Віталій Яницький у своєму Facebook.

Оскільки ресторан знаходиться біля будівель СБУ та КМДА, можна зробити висновок, що прослуховуючі пристрої очікували саме співробітників цих державних органів — теоретично, вони можуть ходити в цей ресторан на обіди.

СБУ затримала в Дніпрі трьох агентів РФ: ними виявилися міліціонер та колишні військові ЗСУ (Фото, Відео)

Прослушка була прикріплена до столів — виявили близько 10 приладів. Зараз ресторан закритий та опечатаний правоохоронцями.

“Бачив, що заклад зараз опечатали правоохоронці, тому історія виглядає серйозною. Часи Януковича повертаються чи що воно таке? Цікаво, з якою метою вони там встановлювалися? Чи на когось чекали? Поки питань більше ніж відповідей. Впевнений, що це відбувалося зі згоди керівництва закладу”, — зазначив Яницький.

Він припустив, що не обов’язково тут присутня рука російських спецслужб; наприклад, ці пристрої могли використовуватися в комерційних цілях — записи з них продавали зацікавленим особам.

Теги:

Коментарі