Корупція в Харківській облраді: заступник голови пішов у декретну відпустку

Андрій Малиш, якого підозрюють у вимаганні великого хабаря від директора комунального підприємства в Лозовій, пішов у відпустку по догляду за дитиною. Про це повідомило “Суспільне“, пославшись на голову облради Тетяну Єгорову-Луценко.

Чиновниця пояснила, що зараз Малиш перебуває в декретній відпустці та невідомо, чи продовжить роботу в обласній раді. Фракція ОПЗЖ, яку представляє депутат може ініціювати заміну. Водночас Єгорова-Луценко зазначила, що вважає за краще працювати з заступниками, які не замішані в корупційних схемах.

Секретне листування та пляшка коньяку в подарунок: в суді оприлюднили докази проти Артура Товмасяна

 

Нагадаємо, 22 липня в Харкові затримали заступника голови Харківської обласної ради Андрія Малиша й адвоката Руслана Танабаша за підозрою в отриманні 1,05 мільйона хабаря від керівника комунального підприємства за “сприяння” у працевлаштуванні. Обох відпустили під заставу. Малиш вніс 4,7 мільйона гривень, Танабаш – 713 тисяч гривень.

Пізніше аналогічну підозру вручили голові Харківської обласної ради, а 5 серпня Вищий антикорупційний суд обрав Артуру Товмасяну запобіжний захід.

За словами прокурора, в мобільному телефоні Андрія Малюка оперативники виявили секретні чати з Артуром Товмасяном, в яких заступник голови Харківської облради інформував свого керівника про процес передачі хабаря. Серед доказів також фігурують свідчення директора Обласного комунального спецпідприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого, який розповів, що передав хабар фігурантам, щоб зберегти свою посаду.

Коментарі