СБУ затримала юрисконсульта “партії Шарія”, який шпигував на користь російської воєнної розвідки (Фото)

Контррозвідка Служби безпеки України успішно провела спецоперацію в Одесі, під час якої було затримано юрисконсульта з одного з політичних утворень “партії Шарія”. Зловмисник виявився агентом головного управління генштабу зс рф (також відомого як “гру”).

За даними слідства, він передавав російській стороні дані про цілі для повітряних ударів по Одесі, а також відслідковував розташування та рух українських військових підрозділів ППО, доповідаючи про результати ракетних ударів і атак дронів-камікадзе.

4 роки тюрми: суд виніс заочний вирок для антимайданівця з Харкова, який утік до РФ

Раніше юрист працював помічником-консультантом декількох депутатів у райраді Одеської області, але після окупації Криму він перебрався до Сімферополя, де був завербований російською розвідкою. Згодом йому було присвоєно оперативний псевдонім “Diezel” і він почав збирати розвіддані в Одесі.

Наразі він під вартою. Тепер зловмиснику загрожує довічне ув’язнення, оскільки він підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. СБУ також планує повідомити про підозру його російському куратору.

Контррозвідка також ідентифікувала дружину зрадника, яка проживає у Санкт-Петербурзі й також має співпрацю з російським “гру”, отримуючи місячну оплату за свою діяльність.

Коментарі