Шахрайство на 36 мільйонів: з рахунку власниці сільгосппідприємства в Харківській області пропали гроші

Трьох чоловіків затримали за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах. Про це 6 серпня повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

У поліції кажуть 4 серпня з особистого банківського рахунку гендиректора сільськогосподарського підприємства зняли понад 36 мільйонів гривень. Коли жінка звернулася в банк, співробітники їй сказали, що гроші списали в рамках виконавчого провадження, яке пред’явив приватний виконавець.

Вимагання $10 тисяч у підозрюваного: харківський прокурор постане перед судом

Під час розгляду з’ясувалося, що невідомий чоловік надав виконавцю підроблені документи про те, що жінка нібито позичила у нього два роки тому 36 мільйонів гривень. Під документом стояв підпис оголошеного в розшук нотаріуса. Сама жінка запевнила, що нічого не брала в позику, мало того, в той момент перебувала в Німеччині.

Завдяки виконавцю, шахрай перевів на свій рахунок 33 мільйони гривень, а три мільйони отримав виконавець в якості винагороди. Чоловіка затримали в Києві, коли він намагався перевести гроші в готівку. Разом з ним затримали ще двох подільників.

За попередніми даними, у 2014 році чоловік був умовно-достроково звільнений від відбування покарання за умисне вбивство, а у 2020 році його засудили за незаконний оборот наркотиків.

Слідчі проводять розгляд по ч. 4 ст. 190 (“шахрайство”) КК України. Санкція статті передбачає від 5 до 12 років ув’язнення. Зараз правоохоронці вирішують питання про повідомлення затриманим про підозру й обрання запобіжного заходу.

В ХНУР заявляють про загрозу “рейдерського захоплення”

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Лозівському районі затримали групу рейдерів, які в масках і зі зброєю увірвалися на місцеве підприємство. Як встановили правоохоронці, невідомі особи змінили ім’я власника трьох фірм в електронно-реєстраційних базах. Після цього в Лозову привезли групу з 70 осіб, які заблокували роботу ТОВ “Компанія бот”, ТОВ “Сурят” і ТОВ “Агробізнес-2010”.

Коментарі