Шахраю, який виманював гроші у дружини загиблого військового, обрали запобіжний захід (Відео затримання)

Суд у Харкові обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 214 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції регіону.

Начальник слідчого управління облУНП Сергій Болвінов розповів, що одразу після того, як дружина військовослужбовця отримала від районного ТЦК інформацію про те, що її чоловік зник безвісти, виконуючи бойове завдання (ймовірніше за все, загинув під час бойових дій в Донецькій області), їй почав писати шахрай. Він представився працівником СБУ і заявив, що у ТЦК брешуть, а чоловіка насправді можна врятувати, що він у полоні й потрібні лише гроші.

Займався продажем неіснуючих авто для ЗСУ: за шахрайство судитимуть жителя Лозової

Спочатку шахрай просив 3 тисячі доларів, згодом його апетити зросли до 10 тисяч. За таку суму він обіцяв «вирішити питання» – посприяти тому, щоби військового внесли до списків на обмін.

Таке листування тривало деякий час, але дружина військового врешті звернулася до поліції. Передачу грошей домовилися робити в людному місці, в одному з торговельних центрів. Саме в цей момент зловмисника затримали.

48-річному чоловікові оголосили підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах. Йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі