У Харкові суд зобов’язав “Коксохім” виплатити 3,5 мільйона гривень за шкоду екології

Господарський суд Харківської області зобов’язав Коксовий завод “Новомет” відшкодувати збитки, завдані за час роботи без дозвільних документів. Про це Newsroom повідомив активіст Олександр Константинов.

У центрі Харкова провели автопікет проти роботи Коксохіму

Раніше фахівці Держекоінспекції зафіксували викиди аміаку, фенолу та сірководню. При цьому у 2019-2020 роках у “Коксохіму” не було дозвільних документів на забруднення атмосфери. Завдані збитки оцінили в 3,6 мільйона гривень. Силовики подали позов з вимогою компенсувати збитки.

“Рішенням господарського суду Харківської області від 03.06.2021 задоволено позов Київської окружної прокуратури. В інтересах держави з ТОВ “Коксовий завод “Новомет” стягнути 3 475 649 гривень збитку, завданого забрудненням атмосферного повітря”, – розповів прессекретар обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Сірка й оксиди в повітрі: як “Коксохім” впливає на здоров’я харків’ян

Нагадаємо, раніше Міністерство екології та ХОДА перекладали один на одного відповідальність за отримання заводом дозволу на викиди. Щодо документа, що фактично дозволяє роботу Коксохіму, стало відомо в кінці березня. Тоді місцеві чиновники заявили, що з ними це рішення не погоджували, а всі питання варто адресувати до Києва. У відповідь Міністерство охорони навколишнього середовища та природних ресурсів опублікувало всі документи, отримані від заводу “Новомет” і різних інстанцій. У них стверджується, що від мешканців не надходило зауважень від громадян щодо отримання Коксохіму дозволу на викиди, але вони незадоволені його роботою.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі