Силовики викрили агентство, яке робило рекламу для “ХНР”

Кіберспеціалісти СБУ з’ясували, що фірма, яка фактично є філією московської компанії, розробляла листівки та банери з пропагандистськими гаслами. Про це 2 вересня повідомили в пресслужбі СБУ.

З’ясувалося, рекламу розміщували на території ОРДЛО й в Криму, а матеріали містили заклики до розколу України.

a7e5a36b139e0663fb32789604d403aa.jpeg

Під час обшуків в Києві, в архівах агентства виявили готові макети з написами: “Харківська республіка”, “Одеська республіка”, “Сім’я у нас у всіх одна – Росія. Голова ДНР А.В. Захарченко”. Останнім часом рекламісти підготували макети з сепаратистськими висловлюваннями.

Діяльність фірми розслідують по ст. 258-3 (“створення терористичної групи чи терористичної організації”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

У Харкові затримали громадянина Хорватії, якого 13 років розшукував Інтерпол

Раніше в Харкові викрили чоловіків, які підробляли дипломи ЗВО та виробляли паспорти “Л/ДНР”. Слідчі з’ясували, що двоє жителів Харківської області налагодили виробництво підроблених документів. Вони робили паспорти громадян України, Російської Федерації, Вірменії, а також виготовляли документи так званих “ДНР” і “ЛНР”. Фігуранти виробляли дипломи ЗВО та водійські посвідчення, які відправляли замовникам поштою. Вартість послуг зловмисники оцінили від 500 до 1000 доларів в залежності від типу документа та складності виготовлення.

Коментарі