Скандальний забудовник планує звести багатоповерхівку в центрі Харкова

Сьогодні депутати Харківської міськради дозволили розробляти проєкт відведення земельної ділянки на вулиці Короленка, 22. Роботами займатиметься компанія РБП №4, пов’язана зі скандальним забудовником Turkish Development. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

Клочківська вулиця: острова, хутір і колорит передмістя

Проєкт передбачає зміну цільового призначення землі на “будівництво багатоповерхового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури”. Фірма РБП №4 ще у квітні орендувала земельну ділянку в самому центрі міста, а тепер зможе звести там висотку. За даними антикорупціонерів, компанія, яку очолює графічний дизайнер Вероніка Депарма, пов’язана з відомим забудовником Turkish Development.

У РБР №4 збігається номер телефону з ТОВ “Куликівський”, а раніше в обох фірм був один власник. “Куликівський” є власником земельної ділянки на однойменній вулиці. Зараз там будують 18-поверховий житловий будинок. Як розповіла відома активістка та членкиня консультативної ради з питань охорони культурної спадщини Олена Рофе-Бекетова, у Turkish Development, яка займається цим об’єктом, немає ніяких дозвільних документів.

Нові станції метро в Харкові планують побудувати до 2025 року

Нагадаємо, в лютому нинішнього року забудовник фігурував у ще одному скандалі. Тоді питання про будівництво багатоповерхівки на вулиці Отакара Яроша розглядалося на сесії міськради. Після численних скарг жителів депутат Ігор Черняк звернувся до секретаря міськради Ігорю Терехова. Той заявив, що не допустить у Харкові ніякої”ущільнювальної забудови”. Що ж стосується скандального будинку, то, за словами чиновника, у Turkish Development лише два шляхи: знести будиночки, оскільки це їх власність, і побудувати там дитячі майданчики.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі