Смертельна ДТП на проспекті Гагаріна: генпрокурор вважає, що відповідати повинен не тільки підліток

Обвинувачі планують притягнути до відповідальності батьків 16-річного Миколи Харківського, якого підозрюють у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило загибель людини.

Про це Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила в ефірі телеканалу 1+1. Вона зазначила, що за подібні злочини несуть відповідальність не тільки діти.

“Він неповнолітній. Несуть відповідальність і батьки, і оточення. У нас часто відбувається зухвала, цинічна неповага до закону, до людського життя. Наші діти ростуть на таких прикладах”, – заявила Венедиктова.

Також генпрокурор навела статистику, згідно з якою, з початку нинішнього року з вини неповнолітніх водіїв в Україні сталося 35 аварій.

Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti, і де він навчався

Нагадаємо, ввечері 26 жовтня в Харкові сталася смертельна аварія. Автомобіль Infiniti, який буквально летів по проспекту Гагаріна в бік аеропорту, протаранив Chevrolet. 58-річний водій іншого легковика загинув на місці. Трьох пасажирів першого авто доставили в лікарню. З’ясувалося, що за кермом Infiniti був 16-річний підліток.

У молодого чоловіка вже є судимість – його засудили до умовного терміну за умисне нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. 28 жовтня суд відправив його під арешт на 60 діб без права застави.

Коментарі