Справа про “рюкзаки Авакова” та звинувачення в сприянні тероризму: в Харкові звільнився суддя

Вища рада правосуддя відправила у відставку за власним бажанням двох суддів з Харківської області. Заяви про відхід подали Віктор Єжов з Червонозаводського райсуду та його колега Ірина Дем’яненко з Люботина. Про це повідомили на сайті ВСП.

Більшу частину своєї кар’єри Віктор Єжов провів у Кіровському районному суді Макіївки (Донецька область). Лише у 2015 році він виїхав з тимчасово окупованих територій і влаштувався працювати в Харкові. Через це служителя Феміди звинувачували у сприянні тероризму. Однак потім справа була закрита в зв’язку з відсутністю складу злочину.

Виніс вирок Зайцевій і Дронову: в Харкові відправили у відставку двох суддів

У Червонозаводському райсуді Єжов встиг відзначитися в ряді гучних розглядів. У 2018 році він вів справу голови Новобаварської райадміністрації Тетяни Цибульник, яку звинувачували в декларуванні недостовірної інформації на 600 тисяч гривень. Тоді ж Єжов виніс вердикт у справі про “рюкзаках Авакова”. Там всю провину взяв на себе підприємець Володимир Литвин, який отримав два роки умовно.

50_main.jpg

Володимир Єжов. Фото: Гордон

У 2020 році служитель Феміди задекларував доходи у 1,35 мільйона гривень і фінансові активи у $12 тисяч. Єжову та його близьким належать квартири в Макіївці, Харкові та Краматорську, право користування дачею в Ізюмському районі, а також орендоване житло в нашому місті. Автопарк вже екссудді включає в себе Nissan X-trail і спеціальний причіп для перевезення човнів.

У Харкові кандидат у прокурори задекларував біткоїнів на 10 мільйонів гривень

Ірина Дем’яненко працювала в Люботинському міському суді з 2000 року. У гучних розглядах в останні роки вона не брала участь. Згідно з документами, Служебниць Феміди та її цивільному чоловіку належать дві квартири в Харкові, три житлових будинки та чотири земельні ділянки в Люботині й околицях, а також автомобілі Volkswagen Tiguan і Nissan. Фінансові активи сім’ї складають $25 тисяч і 250 тисяч у національній валюті.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі