Стало відомо, коли харківські рятувальники проведуть навчання в ТРЦ “Nicolsky”

На початку червня в новому торгово-розважальному центрі, де недавно сталася пожежа, співробітники Держслужби з НС у Харківській області відпрацюють спільні дії на випадок НС.

Безпека в ТРЦ “Nikolsky”: пожежний рукав в мішку та зачинені евакуаційні виходи

Про це сьогодні розповів Newsroom начальник сектора зі зв’язків зі ЗМІ Головного управління ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Рятувальники планують провести заняття та відпрацювати дії на випадок пожежі.

“Для нас головне – провести практичне заняття для співробітників, щоб люди, які виїжджають на цей об’єкт, чітко розуміли конструктивні особливості цієї будівлі, пройшлися по кожному приміщенню, оцінили здатність під’їзду до будинку на автодрабині, з якого боку це краще робити. Провести таке заняття планують у першій половині червня”, – каже Василенко.

Водночас у держслужбі відзначили, що інші торгові центри міста регулярно перевіряють. Планові заняття у великих ТРЦ проходять раз на рік, тому позапланово відпрацьовувати дії на випадок НС там не планують.

Люди, що працюють у ТЦ “Ave Plaza” не знають, як діяти під час пожежі – ДСНС

Нагадаємо, пожежа на лоджії з боку недобудованого фасаду спалахнула 24 травня пізно ввечері. Торгові зали затягнуло димом, а близько 200 відвідувачів евакуювали. Рятувальники оперативно загасили загоряння на третьому поверсі. В адміністрації розповіли, що через куріння в недозволеному місці, в технічному приміщенні спалахнув картон і запевнили, що безпека відвідувачів – у пріоритеті. Після інциденту пожежною безпекою в ТРЦ зацікавились і в мерії та доручили рятувальникам провести навчання.

Коментарі