Став “помічником дільничного” при окупантах: у Харківській області викрили ще одного колаборанта 

Після повномасштабного вторгнення та окупації Куп’янського району 25-річний чоловік добровільно погодився на пропозицію військових РФ та вирішив обійняти посаду “виконуючого обов’язки помічника дільничного поліції відділу дільничних інспекторів поліції управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області (дислокація смт Дворічна)”. про це повідомили у віділі комунікації поліції регіону.

Засуджено колаборанта з Куп’янська, що виконував роль “експерта-криміналіста”

З початку червня по вересень 2022 року зловмисник розглядав звернення громадян, складав адміністративні матеріали, здійснював пропускний режим на блокпостах, перевіряв документи громадян у новоствореному правоохоронному органі. Після деокупації району зрадник утік.

Українські правоохоронці заочно повідомили чоловіку про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі