Студентів не почули: Кабмін об’єднав два харківських університети

Уряд підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки і приєднав Харківський національний університет будівництва та архітектури до Харківського національного університету міського господарства ім. Бекетова. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні Кабміну.

Стало відомо, хто може очолити новостворений державний технологічний університет у Харкові

Розпорядження Про реорганізацію вишу опублікував нардеп Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі. У документі йдеться, що студенти ХНУСА продовжуватимуть навчання в університеті міського господарства за обраними спеціальностями та джерелами фінансування.

photo_2021-11-24_13-32-42.jpg

 

З харківського вишу звільнили проректора, якого раніше судили за хабарництво

Нагадаємо, що студенти та викладачі ХНУСА виступали проти такої реорганізації. У вересні вони виходили на акцію протесту, а пізніше розмістили петицію на сайті Кабміну. Студенти ХНУСА заявляли, що об’єднання призведе до падіння рівня освіти та скорочень всередині навчального закладу. Також університет може втратити свої навчальні корпуси, де розташований ряд унікальних дослідницьких та експериментальних лабораторій. Петиція на сайті Кабміну не набрала 2500 голосів, необхідних для розгляду.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі