Створив агентурну мережу на Херсонщині: СБУ повідомила про підозру співробітнику ФСБ РФ (Фото)

Про це 26 серпня повідомили у Службі безпеки України.

СБУ повідомила про підозру кадровому співробітнику ФСБ рф Віталію Королю. За даними слідства, фігурант до початку повномасштабного вторгнення країни-агресора в Україну створив на Херсонщині агентурну мережу з місцевих правоохоронців для збору розвідданих.

У липні 2021 року СБУ викрила цю мережу, правоохоронці затримали її учасників. Серед них був і діючий працівник обласного управління спецслужби. Під час досудового розслідування було ідентифіковано та задокументовано злочини московського “куратора” цієї агентурної групи. Її члени збирали таємну інформацію про мобілізаційне розгортання українських спецпідрозділів та алгоритми їх контрдиверсійних дій на території Херсонського морського порту, результати тактико-спеціальних та командно-штабних навчань у регіоні. Також агентурна мережа “звітувала” про суспільно-політичну обстановку у причорноморських районах України. Зібрані відомості фігуранти передавали своєму куратору в росії через заздалегідь підготовлений канал зв’язку.

“Згідно з оперативними даними, викритий співробітник ФСБ зараз бере участь у повномасштабній агресії проти нашої держави. Продовжуються комплексні заходи щодо встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України”, – повідомили у СБУ.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі