Суд призначив 10 років тюрми колаборантові з Харківщини, який встановлював агітаційні бігборди на підтримку рашистів

Завдяки доказовій базі Служби безпеки суд у Харкові визнав винним у колабораційній діяльності та призначив 10 років позбавлення волі 26-річному мешканцю селища Шевченкове.

Про це повідомив речник в Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

Під час окупації Куп’янського району він очолював «відділ адміністративно-господарського забезпечення» місцевої окупаційної адміністрації рф.

На цій посаді він займався облаштуванням бігбордів з агітаційними постерами на підтримку російських військ та агресивної політики кремля. Для цього він виділяв з комунального автопарку громади підйомні вишки, вантажну техніку та бульдозери.

Він займався організацією перевезення на територію рф приватного майна, яке рашисти намародерили в захоплених селищах району.

СБУ ідентифікувала воєнного злочинця рф, який катував українців у Куп’янському районі

За дорученням місцевого гауляйтера він особисто об’їжджав приватні домоволодіння та агітував людей перейти на бік агресора, обіцяючи за це одноразову грошову «винагороду» у розмірі 10 тис. російських рублів та лояльне ставлення з боку окупантів.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він намагався втекти на тимчасово окуповану територію сходу України у вересні 2022 року.

На підставі зібраних доказів, суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), та призначив йому 10 років тюрми, з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі