Суд відправив ексміліціонера-гауляйтера з Харківщини в тюрму на 14 років та конфіскував його елітну нерухомість

Колаборанту, який очолював окупаційну адміністрацію рф у Балаклії, призначили 14 років тюрми із позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 11 років. Також у нього конфісковано приватне майно. Мова йде про елітну нерухомість загальною площею майже 200 квадратних метрів і позашляховик преміум-класу. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Як встановило розслідування, засудженим є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції. На початку повномасштабного вторгнення росії він один з перших у Балаклії підтримав загарбників. За це його призначили очільником окупаційного «відділу мвс рф», який діяв у захопленому на той час місті.

Встановлено, що колаборант займався фабрикуванням «карних справ» проти українських патріотів та організовував чергування підлеглих на блокпостах. Згодом колаборанта «підвищили» до гауляйтера місцевої громади. На цій «посаді» він поширював кремлівський режим на території міста, у тому числі допомагав загарбникам проводити репресії проти учасників руху опору.

Українські правоохоронці затримали зрадника під час звільнення Куп’янська, де він переховувався від правосуддя.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі