Суд закрив справу проти активістів, які у 2019 році повалили пам’ятник Жукову в Харкові

Пам’ятник Жукову у Харкові повалили під час мітингу ще у 2019 року, але судова справа проти активістів, які це зробили, тягнулася досі. Про це повідомили учасники руху “Деколонізація. Україна”.

“7 листопада Октябрський районний суд Полтави закрив справу проти харків’ян В’ячеслава Дуди та Максима Зінченка, яких звинувачували у хуліганстві. Переслідування активістів тривало з 2019 року і не припинилося навіть після початку повномасштабного вторгнення”, – повідомили активісти руху.

У Харкові “заховали” мурал із зображенням маршала Жукова

Нагадаємо, у червні 2019 року представники “Національного корпусу”, “Фрайкору” та “Правого сектору” знесли пам’ятник Жукову в Харкові. Як повідомляла тоді поліція, під час сутичок з активістами троє правоохоронців, які стежили за громадським порядком, отримали хімічні опіки очей та потрапили до лікарні. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 296 та 345 КК України (“хуліганство” та “загроза чи насильство щодо співробітника поліції”) та прийшли з обшуками до двох активістів.

Додамо, що тодішній мер міста Геннадій Кернес назвав активістів, які знесли пам’ятник Жукова, “отбросами общества” і заявляв, що має намір відновити пам’ятник Жукову та повернути проспекту Петра Григоренка ім’я радянського маршала.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі