Суддя поскаржився на харків’янку, яка попросила його дотримуватися закону про запобігання корупції

Суддя Жовтневого районного суду Харкова Володимир Курило подав скаргу на втручання у свою діяльність. Приводом до цього стала заява жінки, яка зажадала від служителя Феміди дотримуватися антикорупційного законодавства. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

У Харкові суддя поскаржився на повідомлення, яке отримала його дочка

Згідно з документом, 13 грудня до Володимира Курило надійшла скаргу на бездіяльність Харківського відділу поліції №1. Він призначив засідання з цього приводу на 16 грудня. У день розгляду позивачка подала “заяву-нагадування”, в якій попросила суддю дотримуватися вимог Закону України “Про запобігання корупції”.

Служитель Феміди заявив, що у громадянки не було ніяких підстав звинувачувати його в конфлікті інтересів. Тому він звинуватив жінку у втручанні в правосуддя, а також поскаржився в ВРП та Генпрокуратуру. Курило також запропонував провести перевірку в рамках кримінального провадження за статтею 376 КК України (“втручання в діяльність судового органу”).

Амністія за смертельне ДТП та штраф менше хабаря: ТОП-5 неоднозначних рішень Харківської Феміди

Нагадаємо, раніше суддя поскаржився на sms зі звинуваченням у корупції. За словами служителя Феміди, вранці 12 травня йому подзвонили з невідомого номера. Ігор Карімов не відповів на виклик, оскільки вів судове засідання. Через 1,5 години йому прийшло sms-повідомлення. Суддю звинуватили в тому, що він “став на шлях хабарництва” та “віддає землю пройдисвітам, які його потім зневажають”. Після цього номер мобільного телефону був вже недоступний.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі