Святослав Вакарчук і Аlyona Аlyona записали пісню в пам’ять про харківського школяра (Відео)

Трек і кліп випустили 1 червня в День захисту дітей.

Як повідомили на офіційному сайті групи “Океан Ельзи”, пісню “Країна дітей” записали на вірші харківського письменника і поета Сергія Жадана.

Трек присвятили українським дітям, які постраждали в результаті війни на сході країни, а також збройних конфліктів і терактів. 1 червня обрали для прем’єри не випадково, таким чином музиканти вирішили нагадати, що діти потребують захисту від вчинків дорослих, від їх безвідповідальних і жорстоких рішень.

 

Сам вірш Жадан присвятив пам’яті Дані Дідику, який загинув у Харкові в результаті теракту під час Маршу єдності. В кінці минулого року письменник і музикант запропонував Вакарчуку покласти текст на музику.

Сергій Притула виступив за перейменування школи №11 на честь Дані Дідика

Нагадаємо, 15-річний Даня Дідик став однією з жертв теракту біля Палацу спорту. У лютому 2015 року в результаті вибуху під час мирної ходи загинули чотири людини: учасники ходи Микола Мельничук, Даня Дідик та Ігор Толмачов, а також міліціонер Вадим Рибальченко. Ще дев’ять осіб отримали поранення. У грудні 2019 року суд засудив організаторів теракту до довічного ув’язнення, але потім їх обміняли на українських військовополонених.

Коментарі