Сина Гринкевича, підозрюваного у розкраданні на закупівлях для ЗСУ, затримали при спробі виїхати за кордон

Сьогодні в Одесі о 6:50 ранку при організації виїзду за межі країни правоохоронці затримали п’ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг. Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Андрій Костін. Мова йде про сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, підприємця Романа Гринкевича. Напередодні його оголосили в розшук, оскільки він переховувався від слідства.

В Офісі генпрокурора повідомили, що за наявною інформацією, підозрюваний виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання.

Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою.

“Відчуваю себе обманутою та використаною”: художниця Соня Морозюк розірвала заручини з Романом Гринкевичем

Нагадаємо, Держбюро розслідувань викрило організовану групу на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. Згідно проведених експертиз, вони завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень. За даними слідства, злочинну організацію створив львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, один із найбільших постачальників Міністерства оборони. Пʼятьом учасникам злочинної організації були оголошені підозри. Їм інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.ч. 1,2 ст. 255, ч 5 ст. 190 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі