“Це не фальсифікація, це людський фактор”: у Харкові прокоментували підрахунок голосів на виборах мера

Підстав для перерахунку голосів на виборах мера Харкова, немає. Про це сьогодні заявили в штабі партії “Блок Кернеса – Успішний Харків”.

За словами довіреної особи Ігоря Терехова, юриста Олексія Меніва, в день виборів грубих порушень виборчого законодавства абсолютно не було. Скарги, які надходили щодо порушень виборчого законодавства, були розглянуті до передачі у міськвиборчком і оголошення результатів. Юрист підкреслив, що жодного позову до суду в ніч підрахунку голосів і після цього не надходило.

Більш ніж половина харків’ян, які проголосували на виборах мера, – старше 50 років

За результатами розгляду скарг на деяких дільницях повторно порахували голоси. “На тих перерахунках, які були зроблені при мені та, зокрема, при представниках “Опори” розбіжностей в пакетах і протоколах практично не було виявлено. На одній ділянці в Основ’янському районі в папці з голосами Маринина був один голос Терехова. Відповідно за результатами перерахунку пан Терехов отримав ще плюс один голос”, – розповів Олексій Менів.

“Це не фальсифікація, це людський фактор. Люди вночі рахували. Так вийшло. Уточнили протокол і все”, – додав юрист. На його думку, такі поодинокі казуси не можуть спотворити результати виборів.

Керівник міської організації партії Вікторія Китайгородська повідомила, що в районних виборчих комісіях відбувалося затягування підрахунку голосів, оскільки на цьому наполягали окремі кандидати та вимагали перерахунку. Такий перерахунок відбувався на 80 ділянках іноді по два-три рази.

Вибори в Харкові: порваний бюлетень, фото в кабінці, порожній протокол

Нагадаємо, спостерігачі громадянської мережі “Опора” зафіксували, що 70 голосів дописали на користь Ігоря Терехова на ділянці в Основ’янському районі та 397 – на дев’яти дільницях у Новобаварському районі. Активісти написали заяву в поліцію, де відкрили кримінальне провадження за фактом можливих фальсифікацій. Один з кандидатів на посаду Харківського міського голови Михайло Добкін заявив, що оскаржуватиме результати виборів у суді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі