Цьогоріч у дороги Харківської області закатали 500 тисяч тонн асфальту та відремонтували 158 км шляхів

У Службі автомобільних доріг Харківської області звітували, що вдалося зробити за рік у рамках програми президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Підсумки роботи озвучив 14 грудня начальник САД Андрій Алексєєв.

“У нас в роботі – до 400 км автомобільних доріг державного значення. Виконано у повному конструктиві, з усіма вимогами щодо безпеки руху, з розміткою, зі знаками – вже 158,2 км. Ми ці роботи продовжуємо. Звичайно, роботи з асфальтування ми вже максимально припинили. Зараз займаємося розміткою, облаштуванням, встановленням павільйонів, знаків, прибиранням порослі, плануванням укосів – усім, що дозволяє погода”, – розповів Андрій Алексєєв.

За словами головного шляховика області, у 2021 році під час ремонту доріг державного значення у Харківській області використано 500 тисяч тонн асфальтобетону.

“Уявіть, що ви асфальтобетон вантажите не в автомобіль, а в залізничні вагони. Цей потяг їхатиме повз вас близько трьох годин – і всі вагони будуть навантажені асфальтобетонною сумішшю. Такий у нас обсяг виконання робіт”, – пояснив начальник САД у Харківській області.

Також Алексєєв зазначив, що у Харківській області протягом року повністю відновили 19 мостів та шляхопроводів.

“Ми цілий рік ремонтуємо штучні споруди. Це мости, шляхопроводи – там, де нові технології дозволяють працювати з бетоном та арматурою”, – уточнив Алексєєв.

Серед головних об’єктів, на яких зосередилися шляховики цього року, Алексєєв назвав трасу М-03 (Київ – Харків – Довжанський). На території Харківської області реконструювали 25-кілометрову ділянку. Також відновили Окружну. Спочатку ремонт планували розбити на два роки, але вже виконали 93% усіх запланованих робіт. Важливим для вирішення логістичних питань Алексєєв назвав також капремонт Пісочинського шляхопроводу, який дозволив пропускати його важким транспортом.

“Ще дуже багато можна розповідати про те, що ми зробили цього року. Порівняно з такими масштабними проектами – це невеликий обсяг робіт. Багато шляхів територіального значення, державного значення, багато шляхів ми закінчували, мостів та шляхопроводів теж багато зробили”, – додав начальник Служби автомобільних шляхів Харківської області.

Коментарі