У Чугуївській школі, де сталася пожежа, якраз встановлювали пожежну сигналізацію

Тендер на установку системи пожежної сигналізації в чугуївському ліцеї №2 виграла харківська ТОВ “Охорона Мастерс безпека”, торги були завершені 12 вересня. Про це йдеться в інформації про аукціон на сайті електронних закупівель “Прозорро”. Однак навчальний рік у школі почався без пожежної сигналізації. Як повідомив кореспонденту Newsroom директор фірми “Охорона Мастерс безпека” Микола Босий, фахівці тільки тиждень тому почали роботи на об’єкті.

У Харкові через коротке замикання загорілася квартира в дев’ятиповерховому будинку

Заступник начальника міського управління освіти Марина Реброва розповіла, що згідно з договором, пожежну сигналізацію повинні були змонтувати до 1 жовтня. “Гроші на установку системи виділялися з обласного бюджету. Тільки після того, як вони були виділені, ми змогли проводити тендерні процедури. Без фінансування, без розуміння того, що гроші будуть виділені, тендер не проводиться. Як тільки гроші виділили, відразу підготували тендерну документацію, і почалася процедура торгів”, – пояснила Марина Реброва.

Вона також розповіла, що протягом двох днів школярі чугуївського ліцею навчаються дистанційно. З завтрашнього дня почнуться уроки в окремій будівлі початкової школи, яка не постраждала під час пожежі. Учні 7-11 класів будуть займатися на базі школи №5, яка знаходиться в кілометрі від ліцею. До відновлення пошкодженого вогнем будинку приступлять тоді, коли завершать роботу експерти ДСНС і поліції.

Нагадаємо, в неділю ввечері пожежа спалахнула в приміщенні чугуївського ліцею №2. Вогонь практично знищив спортивний зал, де обвалилося перекриття, від води постраждали комп’ютерний клас і кілька адміністративних приміщень. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (“порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення.

Під Харковом рятувальники близько години гасили пожежу в м’ясному цеху

У ДСНС Newsroom розповіли, що в школі не було пожежної сигналізації, хоча, згідно з вимогами, в місці масового перебування дітей обов’язково повинні діяти система оповіщення та система пожежної автоматики. Більш того, раніше в школі були виявлені й інші порушення пожежної безпеки, за що в липні директора навчального закладу притягнули до адміністративної відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі