У COVID-реанімаціях Харківської області зайняті 80% ліжок

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор Департаменту охорони Здоров’я Харківської ОДА Максим Хаустов.

За його словами, на сьогодні в регіоні розгорнуто 5078 ліжок першої та другої хвилі, які на 100% забезпечені киснем, з них 3523 – зайняті. Серед усіх госпіталізованих пацієнтів двома дозами вакциновано 139 осіб, що становить 4% від загальної кількості.

“Кожен день мучуся і плачу від болю”: харків’янка розповіла про умови в “ковідній” лікарні

“У реанімаційних відділеннях Харківської області підготовлено 331 ліжко для пацієнтів з COVID-19, з них 266 – зайняті. До апаратів штучної вентиляції легенів підключені 166 осіб. Також у розпорядженні медпрацівників є 2900 ліжок з централізованою подачею кисню, з них 1767 – використовуються”, — розповів Михайло Хаустов.

У Харкові пульмонолог розповів, як діяти при перших симптомах коронавірусу

Він також зазначив, що за час вакцинальної кампанії в регіоні щеплення проти COVID-19 отримали 1 395 059 осіб.

“За минулу добу вакцину від коронавірусної інфекції отримали 19227 жителів регіону. А За весь час пандемії в Харківській області щеплення від COVID-19 зробили 2299 підліткам у віці від 12 до 17 років”, — розповів Максим Хаустов.

Нагадаємо, в Харкові шукають медсестер і лікарів для роботи в “ковідних” бригадах. Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 формує додаткові бригади для лікування хворих коронавірусною інфекцією. У клініці планують розгорнути додаткові місця для пацієнтів з COVID-19, тому розширюють штат співробітників. За словами головлікаря лікарні Дмитра Черепова, фахівців набирають за контрактом з 300% надбавкою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі