У деокупованій Козачій Лопані знайшли братську могилу окупантів та катівню у райвідділку (Фото)

У звільнений від російських окупантів Вовчанськ повернулася поліція. Як повідомив у Facebook голова Національної поліції України Ігор Клименко, у місті, що знаходиться в трьох кілотремах від кордону з РФ, відсутні електро-, газо-, водопостачання та зв’язок.

Ексгумація в Ізюмі: стало відомо, кому належить рука з жовто-нинім браслетом, світлини якої облетіли світ

Дістатися звільненого Вовчанська можна лише на човні, оскільки міст зруйновано, і мешканці фактично відірвані від решти населених пунктів. Райвідділ поліції понівечений, спаплюжений символікою російських загарбників та засмічений різними речами, які накрали російські окупанти в місцевих.

Також Ігор Клименко розповів, що у селищі Козача Лопань в райвідділі була катівня. Місцеві показали також братську могилу, в якій загарбники захоронювали загиблих. Найближчим часом туди прибудуть спеціалізовані слідчо-оперативні групи для проведення слідчих дій. Крім того, люди розповіли, що деяких утримуваних окупанти при відступі вивезли із собою, щоб не залишати слідів своїх злочинів.

Ексгумація в Ізюмі: експерти виявляють в людей сліди катувань на колото-різані поранення

“У Дергачах, Куп’янську, Шевченковому та десятках інших звільнених населених пунктах поліція також продовжує налагоджувати роботу та допомагає місцевим, тисячі з яких залишилися без даху над головою. А ворог, навіть відступивши, й надалі тероризує людей нещадними обстрілами. Наші зведені загони, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та інші фахівці працюють на звільнених територіях Харківщини. Роботи дуже багато: розмінування, збір доказів воєнних злочинів росії, встановлення усіх осіб, які співпрацювали з ворогом…”, – написав Ігор Клименко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі